BUDGETBEHEER

BUDGETBEHEER

Wilt u tijdelijk uw financiën (gedeeltelijk) uit handen geven, maar vindt u beschermingsbewind een te zware maatregel? Dan is budgetbeheer misschien iets voor u. U Kiest of u de financiën gedeeltelijk of volledig uit handen geeft.


Wat is budgetbeheer?

Budgetbeheer houdt in dat uw financiën worden beheerd op basis van een vrijwillige overeenkomst. Samen met uw dienstverlener maakt u afspraken over het beheer. Deze afspraken worden vastgelegd in een budgetbeheerovereenkomst. De dienstverlener draagt tijdens het budgetbeheer zorg voor alle financiële handelingen, tenzij anders is afgesproken. Bos Bewind vraagt voor u een beheer en een leefgeldrekening aan. Op de beheerrekening komt uw inkomen binnen. Van de beheerrekening worden uw vaste lasten betaald. De budgetbeheerder betaalt alle vasten lasten en reserveert bedragen. Er worden afspraken met u gemaakt over het huishoudgeld, waarmee u boodschappen kunt doen. Het huishoudgeld wordt op uw leefgeldrekening gestort.

Wanneer kan ik budgetbeheer aanvragen?

Budgethulp kent beperkingen, omdat het op vrijwillige basis wordt aangegaan en te alle tijden beëindigd kan worden. Daarom heeft budgethulp alleen zin wanneer u aan de volgende criteria voldoet:

  • U erkent uw problemen met financieel beheer.
  • U laat zich motiveren om u in te zetten om zaken anders aan te
    pakken.
  • U hecht er waarde aan om problemen te voorkomen.
  • U bent in staat zaken ook daadwerkelijk anders aan te pakken.

Wanneer iemand niet aan deze criteria voldoet, is de kans groot dat budgetbeheer niet slaagt. Dan zal beschermingsbewind een beter middel zijn om u te helpen met uw financiën. De doelgroep van budgetbeheer zijn dan ook personen die aan de bovenstaande criteria voldoen. Dit betekent dat u ook in staat moet zijn om kennis en inzicht in eigen handelen te ontwikkelen en de nodige vaardigheden te kunnen aanleren.

Hoe vraag ik budgetbeheer aan?

Bos Bewind heeft een standaard overeenkomst voor budgetbeheer. U kunt u deze overeenkomst inzien op de pagina formulieren. Zonder een getekende overeenkomst kan Bos Bewind geen handelingen voor u verrichten.

Meer informatie?

Heeft u vragen over budgetbeheer? Neem dan contact met ons op.