NIEUWS

NIEUWS

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Bos Bewind? Controleer deze pagina of word lid van onze pagina op LinkedIn.


Leefgeld tijdens Feestdagen

Dit jaar valt eerste kerstdag op een maandag. Op zowel de eerste als tweede kerstdag worden er geen SEPA-betalingen verwerkt door de bank. Hierdoor kan het voorkomen dat het leefgeld pas na de kerstdagen wordt overgemaakt. Indien u uw leefgeld eerder wenst te ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om dit uiterlijk vóór maandag 18 december aan te geven. Hetzelfde geldt voor 1 januari 2024, aangezien dit ook op een maandag valt. Gelieve dit vóór 25 december door te geven.

Wij willen u vriendelijk verzoeken om er rekening mee te houden dat wij op nationale feestdagen gesloten zijn. Onze normale openingstijden zullen weer van kracht zijn op de eerstvolgende werkdag (vanaf 27 december 2023 en 2 januari 2024).

Wij bedanken u voor uw begrip.

Vakantiegeld

Eind mei en begin juni komen de vakantiegelden binnen. Wij maken dit niet automatisch over naar uw leefgeldrekening. Wilt u graag uw vakantiegeld ontvangen, dan dient u een verzoek voor extra leefgeld in te dienen via de website. Dit betekent niet dat uw verzoek wordt goedgekeurd. Er kan sprake zijn van een bijzondere situatie, zoals beslag door een deurwaarder of dat (een deel van) uw vakantiegeld ingelegd moet worden in een schuldenregeling. Als uw verzoek wordt afgewezen, dan ontvangt u een toelichting. Wij raden aan om een verzoek in te dienen nadat het vakantiegeld is gestort.

Heeft u nog vragen? Voelt u zich vrij contact met uw bewindvoerder op te nemen tijdens het telefonisch spreekuur. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:30 uur tot 14:00 uur.

Collectieve aanvullende Zorgverzekering 2023

De premies van de zorgverzekeringen zijn bekend. Heb je een laag inkomen en ben jij nog niet verzekerd via een collectieve aanvullende zorgverzekering via de gemeente? Het verschilt per situatie of het loont. Twijfel je? Overleg dan met je bewindvoerder.

Wij raden aan om een collectieve aanvullende zorgverzekering af te sluiten als dit binnen de begroting past en je op één van de volgende vragen bevestigend antwoord:
– Verwacht je volgend jaar (voor onderzoek of een behandeling) het ziekenhuis of de tandarts te bezoeken?
– Verwacht je aankomend jaar gebruik te gaan maken van fysiotherapie?
– Gebruik je medicijnen of heb je een chronische ziekte?
– Stel dat je in 2023 toch onverwachte zorgkosten hebt. Heb je dan minimaal €385 achter de hand om deze rekening(en) zelf te betalen?

Sta je onder bewind bij Bos Bewind, dan wordt de collectieve aanvullende zorgverzekering afgesloten door je bewindvoerder.

Ga naar www.gezondverzekerd.nl voor meer informatie.

Feestdagen

Wil je extra leefgeld aanvragen voor de feestdagen? Doe dit dan op tijd. De meeste feestdagen in de maand december vallen in of voor het weekend. In het weekend zijn wij gesloten en op feestdagen verwerken banken alle geplande overboekingen pas de volgende werkdag. Daarom raden wij u aan om aanvragen voor extra leefgeld minimaal een week van te voren in te dienen.

Van 12 december 2022 tot en met 20 december 2022 zijn wij gesloten. Verzoeken om extra geld die via de website zijn ingediend, worden afgehandeld.

Klik hier om extra leefgeld aan te vragen.

Voortgangsgesprekken

Wij zijn erg blij dat het Covid-19 virus grotendeels onder controle is. Al enige tijd plannen wij weer fysieke afspraken in. Als u onder bewind staat bij Bos Bewind, dan heeft u één keer per jaar recht op een voortgangsgesprek. Wij streven ernaar deze afspraken in te plannen omstreeks de bespreking van de rekening en verantwoording. Wij zijn nog voorzichtig in verband met het Covid-19 virus, omdat wij ook werken met mensen die een zwakkere gezondheid hebben en onder een risico groep vallen. Wij willen dat een ieder zich prettig kan voelen tijdens een fysieke voortgangsgesprek. Heeft u een afspraak met uw bewindvoerder, maar heeft u klachten die passen bij het Covid-19 virus? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Mogelijk kunnen we de afspraak digitaal houden of verzetten. Wilt u eerder een afspraak met uw bewindvoerder? Dan horen wij dit graag. Wij hopen u heel graag te zien!

Gemeentelijke heffingen

De tijd is weer aangebroken voor de gemeentelijke heffingen. Velen ontvangen dit per post. Heeft u uw belastingaanslag niet via de post ontvangen? Controleer dan uw berichtenbox bij MijnOverheid. Het kan zijn dat u uw aanslag digitaal ontvangt. Het is van belang dat uw belastingaanslag bij uw bewindvoerder terecht komt. Uw bewindvoerder beoordeelt of u recht heeft op kwijtschelding en vraagt dit voor u aan. Mocht u zelf de aanslag hebben ontvangen, stuur dit dan door naar uw bewindvoerder.