NIEUWS

NIEUWS

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Bos Bewind? Controleer deze pagina of word lid van onze pagina op LinkedIn.


extra leefgeld

Beste klanten,

Extra leefgelden dienen bij voorkeur te worden aangevraagd via onze website. Zo zorgen wij ervoor dat uw aanvraag zo snel mogelijk wordt behandeld. Onlangs hebben we de layout van de reacties op aanvragen voor extra leefgeld bijgewerkt. Deze aanpassing is gedaan om de leesbaarheid en bruikbaarheid van onze berichten verder te verbeteren.

Wat is er veranderd?

  • Heldere Structuur: De nieuwe layout zorgt voor een duidelijkere indeling van de informatie, zodat u sneller terug kunt zien welke informatie u heeft ingevuld.
  • Verbeterde Leesbaarheid: We hebben de tekst en het lettertype geoptimaliseerd om het lezen van onze reacties aangenamer te maken.
  • Professionele Vormgeving: De nieuwe stijl sluit beter aan bij onze huisstijl en zorgt voor een uniformere uitstraling van al onze communicatie.

Waarom deze verandering?

Wij streven er altijd naar om onze diensten en communicatie te optimaliseren. Uw feedback en onze voortdurende inzet om de best mogelijke ervaring te bieden, hebben geleid tot deze aanpassing.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf nu zult u onze reacties in het nieuwe format ontvangen wanneer u een aanvraag voor extra leefgeld via het gebruikelijke formulier indient. Deze verandering heeft geen invloed op de inhoud van onze berichten; het doel is uitsluitend om de presentatie te verbeteren.

Wij danken u voor uw voortdurende steun en feedback,

Heeft u vragen of opmerkingen over deze wijziging? Neem dan gerust contact met ons op via info@bosbewind.nl.

Met vriendelijke groet,

Alessandro Bos

Update

Beste cliënten, dienstverleners en hulpverleners,

Het is alweer enige tijd geleden sinds onze laatste nieuwsupdate, en we willen graag van deze gelegenheid gebruikmaken om enkele belangrijke punten met u te delen. De vakantieperiode staat voor de deur en dat brengt belangrijke punten met zich mee waar we aandacht aan willen besteden.

1. Melding van vakanties bij uitkeringsinstanties

Met de zomervakanties in het vooruitzicht willen we benadrukken hoe belangrijk het is om vakanties tijdig door te geven aan zowel ons als bewindvoerder, als aan de uitkeringsinstanties. Het niet melden van vakanties kan leiden tot problemen met uitkeringen en financiële onzekerheid bij terugkomst. We staan altijd klaar om te helpen met deze meldingen, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen voor ondersteuning.

2. Tips voor het omgaan met vakantiegeld

Met de komst van het vakantiegeld is het belangrijk om verstandig met deze extra financiële middelen om te gaan. Sommigen ontvangen hun vakantiegeld volledig. Anderen hebben te maken met beslaglegging door schuldeisers of een inleg via schuldhulpverlening. Wij controleren altijd of er aan de wettelijke regels zijn voldaan zodat u krijgt waar u recht op heeft. Mocht u uw vakantiegeld willen aanvragen, dan kan dit via het verzoek Extra leefgeld. Wij adviseren om te overwegen om een deel ervan opzij te zetten voor onverwachte uitgaven of om schulden af te lossen. Budgettering is essentieel om ervoor te zorgen dat je vakantiegeld optimaal wordt benut. We staan klaar om u te ondersteunen bij het opstellen van een budget dat past bij uw financiële situatie.

3. Update over extra diensten en ondersteuning

We zijn verheugd om te kunnen delen dat we de afgelopen maanden extra diensten en ondersteuning hebben kunnen bieden aan de mensen die bij ons onder bewind staan. Via samenwerkingen met Stichting Saemen, Stichting Kinderhulp, Stichting Anders en Stichting Vincentius Vereniging hebben we kledingpakketten, hulp en voedingspakketten kunnen verstrekken aan diegenen die het nodig hebben. We zijn dankbaar voor deze samenwerkingen en zullen blijven streven naar het bieden van extra steun aan onze doelgroep.

4. Terugblik op de eerste helft van 2024

Het is een goed moment om terug te kijken op de eerste helft van 2024. De wereld van financiën verandert constant. Wij volgen alle veranderingen op de voet en gebruiken onze kennis tot uw voordeel. We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt in het ondersteunen van het financiële welzijn van de mensen die hun financiën bij Bos Bewind onder beheer hebben. We blijven ons inzetten voor het leveren van hoogwaardige bewindvoeringsdiensten en het vinden van oplossingen voor eventuele uitdagingen die zich voordoen. Waar nodig hebben wij onze aanpak aangescherpt en zijn we streng geweest, maar we streven altijd naar het bevorderen van zelfredzaamheid. We zijn dankbaar voor de vele positieve reviews die we hebben ontvangen en wij willen u bedanken voor het vertrouwen dat u in Bos Bewind heeft gesteld. Samen zullen we blijven werken aan een betere toekomst.

We hopen dat deze update nuttige informatie biedt en u ondersteunt bij uw financiën. Zoals altijd staan we klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen waar nodig.

Met vriendelijke groet,

Alessandro Bos

Leefgeld tijdens Feestdagen

Dit jaar valt eerste kerstdag op een maandag. Op zowel de eerste als tweede kerstdag worden er geen SEPA-betalingen verwerkt door de bank. Hierdoor kan het voorkomen dat het leefgeld pas na de kerstdagen wordt overgemaakt. Indien u uw leefgeld eerder wenst te ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om dit uiterlijk vóór maandag 18 december aan te geven. Hetzelfde geldt voor 1 januari 2024, aangezien dit ook op een maandag valt. Gelieve dit vóór 25 december door te geven.

Wij willen u vriendelijk verzoeken om er rekening mee te houden dat wij op nationale feestdagen gesloten zijn. Onze normale openingstijden zullen weer van kracht zijn op de eerstvolgende werkdag (vanaf 27 december 2023 en 2 januari 2024).

Wij bedanken u voor uw begrip.

Vakantiegeld

Eind mei en begin juni komen de vakantiegelden binnen. Wij maken dit niet automatisch over naar uw leefgeldrekening. Wilt u graag uw vakantiegeld ontvangen, dan dient u een verzoek voor extra leefgeld in te dienen via de website. Dit betekent niet dat uw verzoek wordt goedgekeurd. Er kan sprake zijn van een bijzondere situatie, zoals beslag door een deurwaarder of dat (een deel van) uw vakantiegeld ingelegd moet worden in een schuldenregeling. Als uw verzoek wordt afgewezen, dan ontvangt u een toelichting. Wij raden aan om een verzoek in te dienen nadat het vakantiegeld is gestort.

Heeft u nog vragen? Voelt u zich vrij contact met uw bewindvoerder op te nemen tijdens het telefonisch spreekuur. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:30 uur tot 14:00 uur.

Collectieve aanvullende Zorgverzekering 2023

De premies van de zorgverzekeringen zijn bekend. Heb je een laag inkomen en ben jij nog niet verzekerd via een collectieve aanvullende zorgverzekering via de gemeente? Het verschilt per situatie of het loont. Twijfel je? Overleg dan met je bewindvoerder.

Wij raden aan om een collectieve aanvullende zorgverzekering af te sluiten als dit binnen de begroting past en je op één van de volgende vragen bevestigend antwoord:
– Verwacht je volgend jaar (voor onderzoek of een behandeling) het ziekenhuis of de tandarts te bezoeken?
– Verwacht je aankomend jaar gebruik te gaan maken van fysiotherapie?
– Gebruik je medicijnen of heb je een chronische ziekte?
– Stel dat je in 2023 toch onverwachte zorgkosten hebt. Heb je dan minimaal €385 achter de hand om deze rekening(en) zelf te betalen?

Sta je onder bewind bij Bos Bewind, dan wordt de collectieve aanvullende zorgverzekering afgesloten door je bewindvoerder.

Ga naar www.gezondverzekerd.nl voor meer informatie.

Feestdagen

Wil je extra leefgeld aanvragen voor de feestdagen? Doe dit dan op tijd. De meeste feestdagen in de maand december vallen in of voor het weekend. In het weekend zijn wij gesloten en op feestdagen verwerken banken alle geplande overboekingen pas de volgende werkdag. Daarom raden wij u aan om aanvragen voor extra leefgeld minimaal een week van te voren in te dienen.

Van 12 december 2022 tot en met 20 december 2022 zijn wij gesloten. Verzoeken om extra geld die via de website zijn ingediend, worden afgehandeld.

Klik hier om extra leefgeld aan te vragen.